Mikä on Pleissi19?

Pleissi19 on versosuurleiri Padasjoella Iso-Hervon rannalla 26.7.–3.8.2019. Pleissi19 on samalla versopartiolaisen juhlaleiri, sillä Versot täyttää 90 vuotta. Edellinen Versojen suurleiri Helpeen Helistäjä keräsi vuonna 2015 Taipalsaareen 420 osallistujaa – eikä Pleissille odoteta ainakaan yhtään vähempää! 🙂 Ennen leiriä järjestetään rakennusleiri 22.–25.7.2019 ja leirin jälkeen pidetään purkuleiri 3.–4.8.2019.

Teemat

Leirin teemoja ovat ruoka ja rakentelu. Leirillä isommat vartiolaiset tekevät suuren osan ruoistaan itse leirikeittiöissä, joita on suunniteltu ja testattu toista vuotta. Eräs Pleissin vetonauloista tulee olemaan kolmihaarainen ”metrolinjasto”. Talven aikana lippukunnat saavat ennakotehtäväksi rakentaa  ihmis-, eläin- tai moottorivetoisen metrojunan jollekin linjoista. Itse leirillä alaleirit rakentavat leiriporteikseen omat metroasemat, ja leirin ytimen muodostaa päämetroasema Steissi.

Ohjelma

Leirin ohjelma on monipuolista: metrolinjojen varrelta löytyy kolme ohjelmalaaksoa. Liikuntalaaksossa pelaillaan ja hikoillaan monenlaisten aktiviteettien parissa ja eräilylaaksossa harjoitellaan erätaitoja sekä askarrellaan leirimerkkiä. Ongelmanratkaisukykyjään ja päättelytaitojaan pääsee testaamaan mystisessä pulmalaaksossa.

Yksi koko leirin tärkeimmistä tavoitteista on pitää esillä Raamatun sanaa ja tuoda evankeliumia kaikkien leiriläisten kuulolle. Leirillä hengellinen kasvatus toteutuu etenkin aamuraamiksissa, iltahartauksissa ja leirikirkossa.

Leiripaikka

Leiripaikkana toimii Taruksen leirialue Padasjoella. Alue sijaitsee Iso-Hervo-järven rannalla.

Hinta

Vartioikäisten leiri maksaa  190 euroa. Ennakkoilmoittautumalla 31.3. asti leirin hinta on 170 euroa, ja  31.5. 180 euroa. Lyhyempi sudenpentu- tai perheleiri maksaa 120 euroa. Ennakkoilmoittautumalla 31.3. asti leirin hinta on 100 euroa, ja  31.5. 110 euroa. Tarkka hinnasto löytyy täältä.

Leirikummiksi?

Lippukuntien ja seurakuntien toiminnassa on varmasti mukana lapsia, jotka haluaisivat osallistua leirille, mutta joilla ei ole siihen mahdollisuutta perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Mikäli haluat tukea arvokasta työtä ja mahdollistaa jonkun lapsen osallistuminen leirille, ryhdy leirikummiksi ottamalla yhteyttä leirinjohtajaan tai apulaisjohtaajaan. Lue lisää täältä.

Sosiaalinen media

Leiriä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa nimellä Pleissi19.

Tervetuloa mukaan!

Lisää artikkeleita