Alta voit lukea, minkälaisiin tehtäviin leirillä voi ilmoittautua. Jos sinulla on kysymyksiä tehtäviin liittyen, voit lähettää viestiä osoitteeseen info(at)pleissi19.fi.

Keittiö

Keskuskeittiötiimi
“Keittiö on leirin sydän” ja “Hyvä ruoka, parempi mieli”. Kaksi kuvaavaa lausetta. Mutta mikään ei synny itsestään, siksi tarvitsemme apuasi! Keittiötiimin vahvuus on 2 x 10 henkilöä. Tulevalla leirillä keskuskeittiöllä ruokailevien määrä vaihtelee päivittäin, koska leiriläiset valmistavat ruokia myös alaleireissä. Töitä teemme vuororytmillä; näin jää vapaata mukavasti muuhunkin toimintaan ja vapaaseen. Tehtäviä keittiöllä: kuoria, pilkkoa, mitata, hämmentää, tarjoilla, tiskata, siistiä ym. Sinulla ei tarvitse olla alan koulutusta – lukutaito ja ohjeiden ymmärtäminen riittävät – toki ei ammattilaisiakaan pois heitetä! Jos vain haluat palvella, taitoja sinulla varmasti on! Tehdään taas hyvää leirihistoriaa ruokkimalla nälkäiset. Ilmoittaudu keittiötiimiin mahdollisimman pian!

Ps. Tarjoamme halukkaille keittiötiimiläisille ilmaisen mökkimajoittumisen 2-3 hlön mökeissä.

Yleiset

Ryhmänjohtaja
Oletko tulossa leirille oman vartiosi tai laumasi kanssa? Ilmoittaudu silloin ryhmänjohtajaksi , jolloin sinua ei turhaan kysytä muihin tehtäviin.

Leirikioskin tehtävät
Mikä on steissin tärkein asia? No karkkikauppa tietenkin. Steissin kioski etsii tiimiläisiä. Kerro meille, jos olet aina halunnut karkkikauppaan töihin.

Ohjelma

Musiikkitehtävät
Leiribändin runko tulee tänä vuonna Turun seudulta. Sinne saatetaan kaivata täydennystä, ja erityisesti jokainen alaleiri tarvitsee oman trubaduurinsa aamuin illoin hartauksiin laulattamaan. Ota siis kitarasi mukaan ja ilmoittaudu!

Sudenpentuhaikki
Sudarien ja perheleirin haikki järjestetään leirin viimeisenä perjantaina klo 9–15. (huom. ohjelmalaaksot pyörivät samaan aikaan) Jos olet sellaisessa hommassa, että irtoaisit muutamaksi tunniksi rastille, kerro siitä meille!

Ohjelmatehtävät (joko alaleiri tai yhteinen)
Ohjelmalaaksot kaipaavat käsiä sudenpentuleirin aikana iltapäivisin neljä tuntia päivässä. Tarvitsemme ainakin kädentaitajia, eränkävijöitä ja liikunnallisia ihmisiä erilaisiin hommiin, jotka tarkentuvat leirin alkuun mennessä. Jos haluat myös haikille hommiin, niin ei huolta! Nämä eivät poissulje toisiaan, sillä haikki järjestetään vartioleirin aikana (27.–28.7.) ja on ohi jo ennen laaksojen avautumista. Rakastatko näyttelemistä? Voit ilmiantaa itsesi käytettäväksi myös iltanuotio-ohjelmissa ja niiden etukäteissuunnittelussa!

Turva

Ensiapu (joko alaleiri tai yhteinen)

Avustavat tehtävät leiriturvassa
Mm. valvonta ja liikenteenohjaus

Turva tekee tiivistä yhteistyötä rakennuksen ja huollon kesken, joten pestin jakaminen näiden kesken on mahdollista.

Rakennus

Leirirakennuksen tehtävät
3² + 4² = 5² Juu toi on tuttu juttu tai ainakin voisin tutustua tuohon.

Hyvä, me tarvitsemme sinua!
Luvassa on mittaamista sahaamista, ruuvaamista, kaivamista ja keksimistä.
Pleissi tarvitsee ainakin 10 rakentamisesta innostunutta yksilöä. Sinun ei tarvitse olla remonttireiska tullessasi Pleissille, se kyllä muovaa sinusta sellaisen. Tarvittavista rakennelmista ja rakennuksista ovat suunnitelmat valmiina (leiriin mennessä) ja niin kuin tiedät. Hyvin suunniteltu… on vielä rakentamista vailla.

Rakennus tekee tiivistä yhteistyötä huollon ja turvan kesken, joten pestin jakaminen näiden kesken on mahdollista.

Huolto

Huollon tehtävä on pitää leirin olosuhteet viihtyisinä. Työ sisältää paljon kulkemista ja kuljettamista. Suosittelemme huollon jäsenille (mummo)pyörää mukaan leirille. Huolto jaetaan neljään pääryhmään joista johonkin jokainen huollon jäsen kuuluu.

Vesihuolto pitää huolen etteivät leiriläiset kuivu. Tarvitaan juomavesiä, tiskivesiä, sammutusvesiä, käsienpesuvesiä ja tietenkin vettä vesisodan varalle.
Kuljetushuolto pitää kiinni aikataulusta ruokien suhteen. Ruokia tai ruokien aineksia rahdataan nälkäisten partiolaisten luo kellontarkasti.
Saunahuolto mahdollistaa saada likaantuneista leiriläisistä jälleen raikkaanoloisia. Alueella on viisi saunaa, joita lämmitellään leirin ohjelman mukaisesti.
Vessahuolto on myös tärkeä. Täytyyhän jonkun katsoa, että paperia riittää ja käsienpesuun löytyy vettä.

Näiden lisäksi huollolla on tarjolla nippu tärkeitä, mutta vähemmän aikaa vaativia tehtäviä, jotka nekin tarvivat tekijänsä ja osaajansa. Huolto tekee tiivistä yhteistyötä rakennuksen ja turvan kesken, joten pestin jakaminen näiden kesken on mahdollista.

Leiritekniikassa apuna
Onko tekniikka lähellä sydäntä? Tässä sopiva palvelutehtävä, jossa pidetään huoli että leirin rattaat pysyvät pyörimässä alusta loppuun. Tule mukaan, niin katsotaan sinulle sopiva pesti.

Leirihuollossa apuna
Jotta leiri rullaa sujuvasti, tarvitaan monta ahkeraa käsiparia hoitamaan taustatyöt kohdalleen. Tarjolla erilaisia tehtäviä joista voimme valita sinulle sopivan. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan.

Toimisto

Valokuvaaminen/videokuvaaminen
Jotta saamme völitettyö leiritunnelmia niin kotijoukoille kuin sidosryhmille ja medialle, tarvitsemme henkilöitä ikuistamaan leirin tapahtumia. Toivomme että sinulla on tarvittavat välineet ja osaamista materiaalin jälkikäsittelystä.

Leirilehden toimitus
Leirin kuumimmat jutut luetaan tietysti leirilehdestä. Leirilehteen tarvitaan innostuneita toimittajia, jotka saavat taltioitua leirin tunnelmia ja tapahtumia alaleireissä ja ohjelmalaaksoissa.

Leiritoimisto
Leirin toimisto vastaa siitä, että leirin johdolla on koko ajan ajantasainen tieto leirialueella olevien lukumääristä. Leiritoimisto vastaa myös imoittautumispisteistä leirin aloituspäivinä. Leiritoimisto koordinoi myös leirin tiedotus- ja viestintäasioita.

Ulkomaalaisten vieraiden avustaminen
Leirille odotetaan pientä määrää ulkomaalaisia partiolaisia, ja toteutuvasta määrästä riippuen näiden vieraiden avustamiseen tarvitaan englanninkielen taitoisia henkilöitä.