Tervetuloa Pleissille!

Olitpa sitten versopartiolainen tai et, olet lämpimästi tervetullut Pleissille. Meillä on paikka juuri sinulle ja olisi hienoa heittää yläfemmat sun kanssa leirillä!

Meillä on Pleissillä ohjelmaa jokaiselle ikäkaudelle:

  • Perheleiri: Tänne voivat tulla ne ihan pienimmät perheenjäsenet vanhempiensa kanssa viettämään rauhallista leirielämää omaan tahtiinsa. Leirillä on huomioitu perheleiriläisten tarpeet, joten ruokailu on mahdollisimman lähellä ja välimatkat muutenkin lyhyemmät.
  • Sudenpentuleiri: Tänne ovat tervetulleita kaikki sudenpennut eli 7–10-vuotiaat partiolaiset.
  • Vartioleirit: Kaikki 10–15-vuotiaat partiolaiset pääsevät vartioleiriin.
  • Talkoolaiset: Talkoolaisiin lasketaan partiolaiset samoajista aina aikuisiin asti. Talkoolaiset ovat niitä, jotka mahdollistavat tämän leirin. Talkoolaisilla on leirillä oma leiripesti, ja sen ulkopuolella he voivat osallistua vapaasti leirin ohjelmaan.

Leiripäivä

”Kello lyö kahdeksan, ja alaleirin johtajan lempeän käskevä ääni herättää leirin uuteen aamuun. Avaan teltan ovea, ja minua tervehtii lämpimän heleä aamuaurinko. On lämmin. Kömmin pikkuhiljaa ulos makuupussista, hyppään vaatteiden sisään aamun viileyttä pakoon ja suuntaan aamutoimiin ja -palalle. Aamupala ei tarkoitakaan sitä, että vien lautaseni keittiökatokseen emännälle puurolla ja kiisselillä täytettäväksi, vaan Pleissillä vartioleirin aamupala (ja mikä tahansa muukin ruoka) aloitetaan laittamalla pata tulille, jotta voimme valmistaa itse oman aamupalamme. Onneksi johtajat ovat siinä vieressä auttamassa ja varmistamassa, etteivät puurot ja vellit mene sekaisin. Siinä siis kangasmättäällä syömme itsemme kylläisiksi, jotta olemme valmiita päivän seikkailuihin.

Leirin aikana kaikki päivät ovat erilaisia. Ensinnäkin Pleissillä rakennellaan paljon, ja niinpä jokainen vartio voi tuunata omasta leiristään juuri sellaisen kuin haluaa. Otetaan siis puusta tukeva ote, ja ristiköytöstä kehiin. (Ai mikä ristiköytös? Pitää vissiin kertailla vartion kanssa rakentelua ennen leirin alkua…) Kun oma unelmaleiri on kasassa, päästään itse ohjelmaan! Pleissillä on hengästyttävä määrä erilaisia aktiviteetteja. Leirillä käydään läpi useita ohjelmalaaksoja, nauretaan iltanuotiolla, hiljennytään hartauksissa, herkutellaan leirikioskilla, matkustetaan metrolla (!), samoillaan kohti tuntematonta ja takaisin, uidaan luonnonkauniilla hiekkarannalla ja paljon muuta.

Ilta alkaa viimein laskeutumaan ja uni kohta maistumaan. Olipa huikea päivä, ja huomenna on vielä uusi! On tämä kyllä ihmisen parasta aikaa. Makuupussissa voi vielä kuunnella hiljentyvän leirin ääniä, vaimeaa kikatusta naapuriteltasta ja kesäyön lintujen liverrystä.”